Israilde muhalefet lideri Lapidden Netanyahu hukumetine deli benzetmesi

İsrail’de muhalefet lideri Lapid’den Netanyahu hükümetine “deli” benzetmesi

İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve kabinesini, devleti rehin almış sorumsuz delilere benzetti.

İsrail'de muhalefet lideri Lapid'den Netanyahu hükümetine

İHA

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve kabinesine yönelik eleştirilerinin dozunu artırdı.

Lapid, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi” dedi.

“Sabıka kaydı olan bir bakan, başbakanlık ofisinde”

Lapid, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’i kast ederek, şunları söyledi:

Bu şekilde devam edemezsiniz. Sabıka kaydı olan bir bakan başbakanlık ofisinde duruyor ve başbakanı kendisine söyleneni yapmazsa sonuçlarına katlanmakla tehdit ediyor. Ben-Gvir, tüm dünyaya ve tüm bölgeye Netanyahu’nun zayıf olduğunu ve kendisi için çalıştığını söylüyor. Hükümetten kovulmaması inanılmaz bir şey.

1714546647 750 Israilde muhalefet lideri Lapidden Netanyahu hukumetine deli benzetmesi

Ben Gvir, esir takasına karşı

Ben-Gvir, Netanyahu’ya Gazze Şeridi’nin Refah kentine planlanan askeri harekatı geciktirecek muhtemel esir takası anlaşmasına karşı olduğunu ve bu konuda kendisini uyardığını ifade etmişti.

1714546647 298 Israilde muhalefet lideri Lapidden Netanyahu hukumetine deli benzetmesi Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir